marți, 17 februarie 2015

Despre Teatrul Nottara


În anul 2012, Teatrul Nottara a comandat un amplu studiu de piaţă despre „Publicul bucureştean de teatru”. Realizat de IMAS, pe un eşantion de 800 de respondenṭi, acesta ne-a oferit informaţii foarte importante despre felul în care suntem percepuṭi de publicul nostru şi mai ales despre aṣteptările sale.

Am aflat astfel că primul lucru pe care majoritatea celor intervievaṭi îl asociază cu Nottara-ul este „teatrul de pe bulevard”, ca urmare a amplasării noastre favorabile, pe o arteră principală, Magheru.

Am aflat cu bucurie că teatrul nostru este pe locul al doilea în topul preferinţelor publicului bucureştean. Am încercat acelaṣi sentiment când am regăsit o parte dintre actorii noşti pe lista celor mai apreciaţi performeri români. Şi ne-a fost confirmată intuiṭia că publicul bucureştean preferă comedia, două treimi dintre respondenţi exprimându-şi preferinţa pentru acest gen.

De aceea, Teatrul Nottara, care îṣi respectă publicul, doreşte să răspundă acestei nevoi culturale şi şi-a adaptat oferta de spectacole, integrând o serie de comedii de bulevard în repertoriu. Deşi această specie a genului comic nu este apeciată, în ultimul timp, la justa ei valoare, de către oamenii de teatru, noi o considerăm o specie teatrală viabilă, cu condiţia unor realizări scenice impecabile.

Prin urmare, la Sala Horia Lovinescu (sala mare), amatorii de comedii vor găsi întotdeauna un spectacol care să îi binedispună, în timp ce la Sala George Constantin, pe lângă comedii, se pun în scenă şi spectacole de tip laborator, cu o adresabilitate poate mai redusă, dar care îndeamnă la reflecṭie, atât prin temele abordate, cât ṣi prin realizarea scenică.

Cu o asemenea ofertă repertorială, suntem siguri că nu veṭi ezita să ne calcaţi pragul, pentru a petrece o seară plăcută, alături de actorii Teatrului Nottara.

Paula Varga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu