miercuri, 3 iunie 2015

Teatrul Nottara premiat la Festivalul NETA de la Vraţa, Bulgaria



La sfârşitul lunii trecute, Teatrul Nottara a participat la unul dintre cele mai importante evenimente teatrale din Balcani, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional Noua Acţiune Teatrală Est-europeană, organizat de Teatrul de Dramă şi de Păpuşi din Vraţa, Bulgaria şi Asociaţia Europeană de Teatru NETA, eveniment desfăşurat concomitent cu Festivalul Naţional al Teatrului de Studio, aflat la cea de-a XXVI-a ediţie, în acelaşi oraş.
Festivalul NETA, care a avut loc în perioada 16-22 mai 2015, şi-a propus să prezinte cele mai noi tendinţe ale teatrului contemporan, precum şi specificul naţional din ţările est-europene. Au fost prezentate trupe din statele membre ale acestei reţele teatrale, respectiv din Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Rusia şi România.
Un juriu format din reputaţi specialişti ai ţării gazde (criticii Krasimira Filipova, Svetla Beneva şi Prof. Romeo Popiliev), a atribuit Premiul pentru cea mai bună scenografie spectacolului Poker Face de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică, scenografia Ştefan Caragiu – o producţie a Teatrului Nottara. De asemenea reprezentaţia a fost apreciată şi de invitaţii din străinătate prezenţi la discuţii: criticul de teatru Nora Makarova, din Rusia, jurnalistul Todor Kuzmanov şi dramaturgul macedonean Goče Ristevski.
Poker Face este un text contemporan al dramaturgului ceh Petr Kolečko, tradus în limba română de Mircea Dan Duță şi prezentat initial, acum doi ani, în cadrul proiectuluil Spectacolul     începe cu o lectură. Ulterior, în coproducţie cu UNATC I.L Caragiale, a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Teatrului Nottara. Din distribuţie fac parte atât îndrăgiţii actori ai Teatrului Nottara, Victoria Cociaș şi Ion Haiduc, cât şi tinerii interpreţi Cristiana Ioniţă şi  Costin Dogioiu.
Publicul bulgar şi invitaţii aflaţi în Sala Studio a Teatrului de Dramă şi de Păpuşi din Vraţa, care a fost arhiplină, au avut reacţii prompte, au apreciat foarte mult recitalurile actoriceşti şi au aplaudat prelung la sfârşitul reprezentaţiei, dovadă că succesul spectacolului a fost total.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu