miercuri, 25 noiembrie 2015

Invitaţie la Cotroceni pentru Teatrul Nottara


În aceste zile de cumpănă pentru tradiţia şi istoria Teatrului Nottara, am fost impresionaţi de valul de simpatie şi solidaritate din partea spectatorilor noştri, a oamenilor de cultură, dar şi a autorităţilor publice. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceste clipe de răscruce, care se petrec la marcarea a şapte decenii de la infiinţarea teatrului, sub denumirea iniţială de Teatrul Armatei.
Fiecare dovadă de susţinere a contat extraordinar şi ne responsabilizează cu atât mai mult să solicităm şi să găsim în cel mai scurt timp cele mai bune soluţii pentru continuarea desfăşurării activităţii de spectacole, dar şi pentru păstrarea identităţii acestei instituţii teatrale, simbol al Bucureştiului şi al culturii naţionale.
Ne-a bucurat şi ne-a onorat, în mod deosebit, invitaţia generoasă a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a participa astăzi, 25 noiembrie, de la ora 16.00 la o întâlnire la sediul Administraţiei Prezidenţiale, cu scopul de a discuta situaţia actuală a Teatrului Nottara, dar şi pentru a ne oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile noastre, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.
Iar după data de 1 decembrie va avea loc o întrevedere şi la Primăria Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, pentru a discuta inclusiv despre posibilitatea punerii la dispoziție a unui alt spaţiu, în vederea susținerrii temporare a reprezentaţiilor noastre. 
De asemenea, am primit foarte multe mesaje de susţinere, precum cele din partea Ministrului Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, dar şi a europarlamentarilor Mircea Diaconu, fost director al Teatrului Nottara, în perioada 2001-2011, şi Cristian Buşoi, care ne-au asigurat de tot sprijinul.
Echipa Teatrului Nottara, prin managerul său, criticul de teatru Marinela Ţepuş, continuă să întreprindă toate demersurile pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situații.
Avem toată încrederea că prestigiul acestei instituţii de top în peisajul cultural bucureştean va genera găsirea celor mai potrivite soluţii pentru desfăşurarea activităţii noastre specifice. Şi, bineînţeles, sperăm că după această perioadă de relocare (respectiv de reconsolidare / reexpertizare) vom redeveni Teatrul de pe Bulevard!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu